Glavna > Naši proizvodi

Djevičansko obično - virgino

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje djevicansko obicno – virgino sadrzi najvise 3,3%(m/m) slobodnih masnih kiselina. Dobijeno je tradicionalnim postupkom proizvodnje: mljevenjem, cijedjenjem hladnim postupkom – presovanjem, te prirodnim filtriranjem – talozenjem , kojim se omogucava zadrzavanje svih karakteristicnih, ljekovitih i hranljivih svojstava maslinovog ulja u finalnom proizvodu.Ovaj prirodni proizvod dobijen je od autohtone sorte "Barske zutice" koja uspijeva u pitomoj kotlini Bara preko 2000 godina.

Ambalaža: 0,25l; 0,5l; 0,75l; 1l

Djevičansko virgino

Malsinovo ulje

Maslinovo ulje djevicansko – virgino dobijeno je savremenim postupkom prerade , hladnim postupkom – centrifugiranjem na hladno, prirodnim filtriranjem - talozenjem i sadrzaj slobodnih masnih kiselina ne prelazi 2%(m/m). Ovim nacinom prerade maslina dobija se maslinovo ulje koje zadrzava sve hranljive i ljekovite sastojke, u finalnom proizvodu. Ovaj prirodni proizvod dobijen je od autohtone sorte "Barske zutice" koja uspijeva u pitomoj kotlini Bara preko 2000 godina.

Ambalaža: 0,25l; 0,5l; 0,75l

Extra djevičansko - virgino

Maslinovo ulje

Prirodno, maslinovo ulje extra djevicansko – virgino dobijeno je savremenim postupkom prerade zdravih zelenih(branih-tresenih) plodova masline , hladnim postupkom – centrifugiranjem na hladno, prirodnim filtriranjem - talozenjem i sadrzaj slobodnih masnih kiselina ne prelazi 1%(m/m).
Za svoj kvalitet ovo maslinovo ulje je visestruki osvajac nagrada na Medjunarodnim i domacim sajmovima.

Ambalaža: 0,25l; 0,5l; 0,75l

Maslinovo ulje sa ruznarinom

Maslinovo ulje sa dodatcima

Maslinovo ulje sa dodatkom ruzmarina proizvodi se na nacin sto se maslinovom ulju extra djevicanskom proizvedenog na savremenom postupku prerade, hladnim postupkom – cenrifugiranjem na hladno, doda grancica ruzmarina.
Ovo ulje se koristi kao preliv za sve vrste pecenja i za pravljenje raznih umaka, koji sluze za dodatak jelima.

Ambalaža: 0,25l

Maslinovo ulje sa kantarionom

Maslinovo ulje sa dodatcima

Maslinovo ulje sa dodatkom kantarionom proizvedeno je od hladno cijedjenog maslinovog ulja centrifugiranjem na hladno, kome se dodaje cvijet kantarion.Nakon toga, ulje sa dodatkom cvijeta kantariona izlaze se suncu bez bilo kakvih drugih dodataka.Kantarionovo ulje se koristi kao prirodni mejlem za zarastanje posjekotina, rana, kao i opekotina, ugruvanostoi, hemoroida I raznih posjekotina na kozi.

Ambalaže: 0,25l

Barska stona crna maslina

Maslina

Čuvena Barska crna stona maslina, od nadaleko poznate Barske sorte Žutica.

Ambalaža: 720g